Bilgi Güvenliği Derneği Yönetimi, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK’i Ziyaret Etti
10 Ekim 2024
Bilgi Güvenliği Derneği Yönetimi, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK’i Ziyaret Etti
10 Ekim 2024

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024) etkinliği öncesi basın mensuplarıyla  bir araya geldi.

Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024) etkinliği öncesi basın mensuplarıyla 14.10.2024 tarihinde bir araya geldi.

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından, bu yıl 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024) etkinliğine ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, derneğin kurulduğu andan itibaren bilgi güvenliği ve kriptoloji alanında konferans düzenlediğini belirtti. 17 yıldır kesintisiz olarak konferansın devam ettiğini bildiren Alkan, “16-17 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bu etkinliğin 17’ncisini gerçekleştiriyor olacağız. Bu etkinlikteki temel amacımız, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmek. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, üniversite temsilcileri, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm vatandaşlar bir araya gelmek suretiyle her yıl belirlemiş olduğunuz bir ana tema kapsamında 2 günlük etkinlik yapıyoruz. Sonrasında da bir etkinlik sonuç raporu hazırlayarak Türkiye’nin politikaları ve stratejileri noktasında neler yapılması gerektiğine dair bu etkili sonuç bildirgesini yayımlıyoruz. Bunu da ilgili tüm taraftarla paylaşıyoruz” dedi.

Bu yılki etkinliğin ana temasının ‘Siber Dayanıklılık ve Siber Olgunluk’ olduğunu sözlerine ekleyen Alkan, “Neden bunu seçtiğimize gelince son günlerdeki olaylara baktığımızda son derece doğru bir ana konu seçtiğimiz anlaşılıyor. Sizlerin de çok yakından takip ettiği gibi son aylarda dünya çok büyük olaylar yaşadı. Windows’u etkileyen saldırıydı. İkincisi ise İsrail’in Lübnan’a yönelik yapmış olduğu saldırıydı.

Yaşanan olayların ardından bazı mesajların verildiğini sözlerine ekleyen Alkan, “İlk mesaj, ‘biz istersek sadece bir siber saldırıyla sadece bir teknolojik güçle bütün dünyayı istediğimiz gibi yönlendirebiliriz, etkileyebiliriz ve etkinlik hale getirebiliriz.’ İkinci mesaj da şu, ‘yine teknoloji savaşlarıyla siber saldırılarla biz istersek dünyada herkesin devlet başkanlarını, devlet adamlarını, dünyanın önemli insanlarını odalarında vurabiliriz, mekanlarında vurabiliriz ya da istediğiniz herkesin avucunda bombaları patlatabiliriz.’ Bütün bunlar gösterdi ki artık ülkelerin en önemli, en temel konularının başında siber güvenlik konusu geliyor, siber güvenlik konusunda ne kadar etkin, yetkin ve güçlü olduğu konusu gündeme geliyor” diye konuştu.

16-17 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek 17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansının açılış konuşmacıları arasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, üniversite rektörleri, teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin genel müdürleri olacak.