Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024) etkinliği öncesi basın mensuplarıyla  bir araya geldi.
15 Ekim 2024
Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024) etkinliği öncesi basın mensuplarıyla  bir araya geldi.
15 Ekim 2024

17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı-ISC Türkiye 2024, ‘Siber Dayanıklılık ve Olgunluk’’ ana temasıyla, 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilmiştir.

17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı-ISC Türkiye 2024, ‘Siber Dayanıklılık ve Olgunluk’’ ana temasıyla, 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilmiştir. Bilgi Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmekte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, IEEE Türkiye ve “Avrupa Ağ ve Siber Güvenlik Ajansı-ENISA” tarafından desteklenmektedir. 

Konferansa, Türk Keneşi Aksakallılar Konseyi Başkanı ve son Başbakan Sn. Binali YILDIRIM, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir URALOĞLU, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sn. Yusuf TANCAN,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGİL, TOBB ETÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Yusuf SARINAY,  kamuda kurumlarından genel müdürler, daire başkanları, akademisyenler, siber güvenlik ve bilişim uzmanları, başta olmak üzere 1500’ün üzerinde kişi online ortamda kayıt yaptırmış ve 1200’in üzerinde katılım olmuştur.

Konferans, Millet Kütüphanesi ana salonda şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlamış, BGD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa ALKAN’ın açılış konuşması akabinde, Konferans Akademik Başkanı Doç. Dr. Oğuz YAYLA’nın konuşması sonrasında,  TOBB ETÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Yusuf SARINAY ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGİL hocaların konuşmalarını müteakiben, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Yusuf TANCAN konuşmasını yapmış ve daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir URALOĞLU ve son olarak da Türk Keneşi Aksakallılar Konseyi Başkanı ve son T.C. 27. Dönem Başbakanı Sn. Binali YILDIRIM konuşmasını yapmıştır.

Açılış konuşmaları hemen sonrasında,

  • Sayın Binali YILDIRIM,
  • UAB Haberleşme Genel Müdürlüğü
  • Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi
  • ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü Kriptografi Programı
  • Dr. Ali Taha KOÇ
  • İhlas Haber Ajansı
  • Picus Security
  • Siber Anadolu Toplulukları

olmak üzere 8 dalda “BGD Siber Güvenlik Üstün Hizmet Ödülleri” verilmiştir.

Bilgi Güvenliği Derneği “SİBER GÜVENLİK ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLERİ” belirli kriterler temel alınarak BGD Yönetim Kurulu tarafından belirlenmekte ve her yıl verilmektedir. Bu temel kriterler şunlardır;

– Teknik ve Bilimsel Katkılar ile Yenilikçilik

– Eğitim, Bilinçlendirme ve Farkındalık Faaliyetleri

– Siber Vatan Savunmasına Fikir,Altyapı,Organizasyon,Ürün ve Hizmetler

– Siber Güvenlik Ekosisteminin Oluşturulması ve Geliştirilmesine Katkılar

– Profesyonel Kariyer ve Liderlik ile Nitelikli Uzman Yetiştirme

– Güvenlik Açıkları, Riskleri ve Tehditlerin Tespiti ve Giderilmesi

– Yasal Düzenlemelere ve Ulusal Strateji ve Eylem Planına Katkılar

– Etik ve Toplumsal Sorumluluk

– İş Birliği ve Paylaşım Kültürü Oluşturma ve Yaygınlaştırma

– Ulusal ve Uluslararası Ödüller, Standartlar, Sertifikasyon ve Uyumluluk

Ödül töreni sonrasında, Konferansa Platin, Altın, Gümüş, Yaka ve Stant Sponsoru olarak destek veren 19 firmaya plaketleri, Sayın YILDIRIM ve Sayın URALOĞLU tarafından verilmiştir.

Açılış konuşmaları ve Ödül Törenine ait videolara buradan erişilebilir.

Çay ve kahve arası sonrasında, “Haberleşmede Siber Dayanıklılık” başlıklı oturum başlamış, bu oturumda, Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi ATALAY, Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı GÜNGÖR, Türk Telekom Genel Müdür Yrd. Ali TAŞKIN, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem KESTİOĞLU konuşmalarını yapmıştır.

Bu oturuma ilişkin videoya buradan erişilebilir.

Daha sonra, “Siber Dayanıklılık Ve Olgunluk” birinci oturumu gerçekleştirilmiş, bu oturumda, Milli İstihbarat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Talha KÖSE, UAB Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Onur GENÇER, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa YAMAN, STM Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Direktörü Bülent ARSAL, Vodafone Türkiye Kurumsal Teknoloji Çözümleri Direktörü Burcu ALTINTAŞ konuşmalarını yapmıştır.

Bu oturuma ilişkin videoya buradan erişilebilir.

Öğle arası sonrasında, “Siber Dayanıklılık ve Olgunluk” ikinci oturumu gerçekleştirilmiş, bu oturumda, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Av. Dr. Duhan KALKAN, Huawei Türkiye Cyber Security and Privacy Officer Boran DEMİRCİLER, Kıta Bilişim Alan Danışmanı E. Tuğg. Halil İbrahim BÜYÜKBAŞ, Havelsan Siber Güvenlik Direktörü Salih TALAY konuşmalarını yapmıştır.

Bu oturuma ilişkin videoya buradan erişilebilir.

Akabinde, Davetli Konuşmacı/Keynote Speaker olarak, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar KOZAT, “Büyük Dil Modelleri İle Genel Yapay Zekâya Büyük Adım / Big Step from LLM to Artificial General Intelligence” başlıklı konuşmasını yapmıştır.

Davetli konuşmacının konuşmasına ilişkin videoya buradan erişilebilir.

“Dijital Hizmetlerde Siber Güvenlik Ve Kimlik Doğrulama” başlıklı oturumda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Mert ÖZARAR, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa CANLI, Türksat Siber Güvenlik Yönetimi Direktörü Mehmet Ali ERKUL, BiOnay Genel Müdür Yardımcısı Nusret Atilla BİLER konuşmalarını yapmıştır.

Bu oturuma ilişkin videoya buradan erişilebilir.

Konferansın 2. gününde akademik oturumlarda 17  makale “Siber Güvenlik ve Tehdit Tespiti”, “Sistem Güvenliği ve Tasarım”, “Kriptografi”, “Makine Öğrenmesi ve Yapay Zekâ Uygulamaları” olmak üzere 4 farklı oturumda akademisyenler tarafından sunulmuştur.

Akadmeik oturumlara paralel olarak; BGD Genç Başkanı Oğuzhan ALKAN başkanlığında Öğrenci Projeleri Sunum Oturumu gerçekleştirilmiştir. Oturumda;

  • Blokzincir Tabanlı Akademik Makale Yayınlama Platformu
  • Yapay Zekâ Destekli Blokzincir İstihbarat Aracı
  • Akıllı Şebekeler için Zeki Siber Güvenlik Çözümleri Geliştirme: Yapay Zekâ Destekli Saldırı Tespit Sistemi Geliştirme 
  • Yapay Zekâ ile Tehdit İstihbarat ve Savunma
  • Büyük Dil Modelleri ile Siber Güvenlik Farkındalığını Artırma

Başlıklı Projeler, 10 farklı üniversiteden katılan öğrenciler ve proje danışmanı hocalar tarafından sunulmuştur.

Proje sunumlarından sonra BGD Genç Başkanı Oğuzhan ALKAN başkanlığında, “BGD GENÇ OTURUMU” gerçekleştirilmiş, bu oturumda Siber Anadolu Toplulukları ve ODTÜ Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Şakir ŞİMŞEK, TED Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Fatih PURTAŞ, Gazi Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Elif Nur MERCAN, Gazi Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Tolga DEMİREL, TOBB ETÜ Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Alperen Tolga KARAÇAM, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Bilge KELEŞ konuşmalarını yapmışlar, yaptıkları etkinlikleri, gerçekleştirdikleri projelerini ve gelecek hedeflerini katılımcılar ile paylaşmışlardır.

Son olarak, “Eğitim Oturumu”nda, USOM Güvenlik Testleri Ekip Lideri Hacı Özdemir, “USOM Ulusal Faaliyetleri”;  Havelsan Siber Güvenlik Uzmanı Ata Seren ise, “Siber Güvenlikte Yapay Zeka” başlıklı eğitimler vermişlerdir.

Konferans, Konferans Akademik ve Bilim Kurulu adına Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, Prof. Dr. Oğuz YAYLA, Prof. Dr. Ali Aydın SELÇUK, Bilgi Güvenliği Derneği adına Genel Sekreter Oğuz YILMAZ, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa ALKAN’ın kapanış ve değerlendirme konuşmasıyla sona ermiştir.